Geschiedenis

Geschiedenis

In 1959 is het koor opgericht. Met ongeveer 40 leden is toen een start gemaakt. Enkele leden van het eerste uur zijn nog steeds aangesloten bij het koor. Mw H. van Bennekom , nog steeds actief lid van onze zangvereninging, is aanwezig geweest bij de oprichting van het koor. Hierbij noemen we ook Job van Mastrigt, in Memoriam. Hij heeft veel gedaan voor het koor.

Diverse dirigenten hebben in de afgelopen jaren ons koor gebracht tot wat we nu zijn.

Albert Brink heeft lange tijd voor ons koor gestaan, tot eind 2001. Begin 2002 kwam Mw. Jeannette van ’t Veld als dirigent bij ons koor.

In 2002 heeft een zestal koren het initiatief genomen om een gezamenlijk concert te geven. In navolging op dit initiatief, is toen het idee ontstaan om ook een gezamenlijke CD op te nemen. Het grote koor, dat bestond uit bijna 300 leden, stond onder leiding van Mw. Jeannette van ’t Veld, en Dhr. Johan Hulshof. Het koor was samengesteld uit een een zestal koren.

De opname’s zijn gemaakt in de St. Joriskerk te Amersfoort. Er was één avond met het volledige gemengde koor, en één avond met een mannenkoor, bestaande uit alle mannen van de zes koren.

Elk jaar is er ook wel een Voorjaars- of Najaarsconcert geweest. En de diverse uitvoeringen met Kerst en Pasen en in de verschillende verzorgingshuizen niet te vergeten.

In 2009 bestond het koor 50 jaar. Hier hebben we uitvoerig bij stil gestaan. We zijn met zijn allen een dagje uit geweest, naar Lemele, waar we het orgel bezichtigd hebben van Hr Ad Huetink. Hij heeft dit orgel zelf gebouwd. De dag werd afgesloten met een etentje. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag, gevuld met muziek en zang en gezellig samenzijn. In 2014 bestond het koor 55 jaar. We zijn naar de Beeldentuin in Garderen geweest, waar we een prachtige dag hebben beleefd. We kijken nu uit naar het 60-jarig Jubileum in 2019.